NTG-U TIL TROMSØ

NTG Tromsø har i flere år vurdert å starte opp NTG-U. Nå i 2016 er det på nytt i fokus. Er NTG U veien å gå? Sture Grønli, sportsdirektør ved NTG Tromsø, forteller at de ønsker å starte opp NTG U for å "stimulere til trening og konkurranseglede."

Hva er formålet med NTG-U?

NTG U er en ungdomsskole etablert av Norges Toppidrettsgymnas. Dette skal være en skole som fokuserer på idrett men som samtidig kombinerer det med skolearbeid. Det er veldig likt det samme opplegget som på vanlig NTG (videregående skole), forskjellen her er at det blir en ungdomsskole som er tilpasset elever fra 8-10. klasse.

Hvorfor NTG-U?

Formålet med å starte opp NTG-U er å tidlig forberede de som virkelig vil nå langt innenfor sin idrett. Det vil være et tilbud for de som vil prestere både faglig og idrettslig. Det vil nok for mange bli hardere enn vanlig ungdomsskole, da NTG-U har lengre skoledager og mindre ferie. Skoledagene er fra 08:15 til 15:30. For de som er motivert og har store målsetninger vil ikke dette bli noe problem. Prisen på NTG-U Bærum er 22 000 kroner for hvert år, og det tas inn 62 elever på hvert kull der. I Bærum legges det godt til rette for å spise mye og godt i løpet av skoledagen.

Ved ett NTG-U er det ingen som flytter på hybel for å begynne på skolen, de som starter der er enten fra nærområdet eller så flytter hele familien. De som søker seg videre fra NTG-U til NTG i Bærum, og blir tatt inn, er det gode resultater på. Ellers varierer det en del på elevene som kommer fra NTG-U

Det NTG-U forventer av sine elever er:

  • å bidra positivt til arbeidsmiljøet på skolen
  • å lære å jobbe strukturert med skolearbeidet
  • å bidra positivt til å få andre gode
  • å være fokusert på oppgavene
  • å sammen skape glede og begeistring

Mye positiv med NTG-U

I et eksklusivt intervju med Sture Grønli, daglig leder og sportsdirektør for NTG Tromsø, forklarer han hvordan ungdommer som satser på en karriere innen idretten har mye igjen for å gå på NTG-U.På NTG-U får de basistrening og spesifikk basistrening som de vil dra stor nytte av i idretten de satser på. Den spesifikke basistreningen inn mot de forskjellige idrettene går ut på å forsterke de svake og forbedre de sterke sidene man har innen den idretten man satser på. Denne treningen skjer i skoletiden, slik NTG foregår, og det er med på å legge til rette for at ettermiddagen er fri og man kan slappe av eller ha trening med andre lag. NTG-U tar sikte på å "stimulere til trening og konkurranseglede", men også at ungdommene skal bli mer og mer sin egen trener.

Helheten er viktig

NTG-U er en helt unik mulighet for de som ønsker å bli god i sin idrett. NTG-U er med på å forme deg til å bli det vi kaller for en 24-timersutøver. På lik linje med NTG, fokuserer NTG-U svært mye på helheten. Både skole, kosthold, hverdag og trening er svært viktig for å få fram sterke idrettsutøvere med gode holdninger. Ungdom skal velge NTG-U på grunn av akkurat dette. Ungdom som ønsker å bygge et godt grunnlag med spesifikk basistrening, som ønsker å begynne tidlig å forme seg til en toppidrettsutøver vil ha god nytte av NTG-U. Skolen kombinerer skole og idrett på et høyt nivå, dermed vil ikke elevene bare utvikle seg til en såkalt 24-timersutøver, men også til en dedikert og fokusert skoleelev. Vi mener at NTG-U er det beste alternativet for ungdom som vil satse og nå langt både innenfor idrett og skole.

Ikke alle er overbevist

Kritiske røster vil derimot ha det til at hvis man begynner på NTG-U, eller en lignende type skole i såpass ung alder, så vil dette være med på å sette en demper for motivasjonen deres. Det kan argumenteres mot dette ved å si at de som vil nå langt har den indre "driven" uansett, men er man ikke redd for å ødelegge denne "driven" som potensielle fremtidige idrettsutøvere har? Siden NTG-U ikke har treninger med direkte fokus på den idretten man satser på så kan det tenkes at lange løpeturer og mye kondistreninger dreper treningsviljen til ungdommene som skal f. eks. satse på fotball. Er da NTG-U veien å gå?

Daglig leder ved NTG Tromsø, Sture Grønli.        Foto: Sondre Olsen
Daglig leder ved NTG Tromsø, Sture Grønli. Foto: Sondre Olsen

Klikk her for å begynne å skrive. Magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum.

© 2016 Top of Tromsø, Stadionvegen 7, 9007 Tromsø
Drevet av Webnode
Lag din egen hjemmeside gratis! Denne nettsiden ble laget med Webnode. Lag din egen nettside gratis i dag! Kom i gang